Stress behandling

Der findes flere former for stress behandling – eller hjælp, som kan afhjælpe stress både fysisk og mentalt.

Først og fremmest gælder det om at blive fri af den stress, du har i kroppen (og hjernen). Det kaldes afstressning.

Når så vi (endelig) er kommet fri af stressen, så vender vi ofte tilbage til det liv, vi havde før – uden at kigge helt ind i den dybereliggende årsag til, at vi faktisk gik ned med stress den første gang.

Mange stressramte erkender, at det er jobbet eller en familiemæssig situation eller en helt tredje ting, der var årsagen til deres sammenbrud. Så ændrer de lidt på den situation og tror så, at den hellige grav er velforvaret.

Men det er den ikke nødvendig.

Den dybe årsag til vores stress ligger nemlig hos os selv – læs med længere nede.

Stresscoaching - effektiv 1:1 stress behandling

Stresscoaching er en meget effektiv form for personlig 1:1 stress behandling. Omfatter både afstressning og ændring af vaner, så du kan undgå stress fremover.

Læs mere om stresscoaching.

Online forløb - stress behandling i dit eget tempo

Stress behandling - online forløb

Til dig, der ikke har lyst til personlig stress behandling, men gerne selv vil ordne tingene og tage det i dit eget tempo. Jeg har pakket alle mine værktøjer til dig i dette online forløb.

Læs mere om online forløbet “Slip fri af stress“.

Andre former for stress behandling

Herunder finder du andre  former for stress behandling eller tips til, hvordan du kan undgå stress – eller slippe af med det igen:

Hot stone massage - massage med varme sten

Hot stone massage

Hot stone massage er en unik og terapeutisk behandling med varme sten, som tilbyder dig dyb afslapning og en mere helhedsorienteret tilgang til at lindre

Læs mere her »
Gua sha massage - både som ansigtsmassage og kropsmassage

Gua Sha massage

Gua sha massage er en gammel traditionel kinesisk massage. Formålet er at stimulere hudens blodcirkulation, frigøre spændinger i musklerne og fremme kroppens naturlige helingsproces. Der er

Læs mere her »

Når almindelig stress behandling ikke er nok

Mange stressramte, som får professionel hjælp, bliver heldigvis stressfri og kommer tilbage på jobbet og kan have en normal hverdag igen.

Men … 

Der er desværre også andre, som ikke rigtigt har lært lektien, om jeg så må sige.

De går ned med stress både 2 og 3 gange.

Og hvorfor sker det?

Det gør det, fordi almindelig stress behandling som oftest kun skraber i overfladen. Vi ser på reaktionerne i det liv vi har nu, og forsøger at undgå lignende situationer.

Men den egentlige årsag til vores stress ligger skjult i vores reaktionsmønstre, som er indkodet i os fra barnsben. Dengang tillærte vi os en række mønstre, som gjorde, at vi kunne fungere godt i den familie vi tilhørte.

Nogle var det stille barn, andre familiens klov. Nogle var den alvorlige, andre den kreative og så videre.

De mønstre er en del af vores DNA – “det er sådan vi er”.

Og de mønstre tager vi med os op i voksenlivet, hvor de ikke nødvendigvis er gode for os i de nye situationer, vi nu skal navigere i – både familiemæssigt i vores egen familie og arbejdsmæssig med kolleger og chef.

Dine skjulte mønstre

er den egentlige årsag til din stress

Når stress behandling går et spadestik dybere

Så hvis du oplever, at du ikke kan komme din stress kvit, så kan det meget vel være fordi, at det ikke er nok at kradse lidt i overfladen og rette nogle ting til på jobbet og i privatlivet.

Du skal simpelthen ind bagved og have fat på de mønstre, der er usynlige for dit eget øje.

For de er jo et udtryk for, hvordan du er.

De klienter, der kommer hos mig, kommer gerne fra forløb hos psykologer eller andre terapeuter, hvor de er blevet hjulpet et stykke af vejen. Nemlig til erkendelsen af deres mønstre.

Men det, de ofte ikke har lært er, hvordan de bryder de mønstre, så de gør sig helt fri af det, der gang på gang lokker dem tilbage i stress situationer.

De mønstre kan jeg hjælpe dig med at bryde – og jeg har kaldt forløbet “Bliv glad igen” – for det er ofte det, mine klienter savner. 

De savner at være deres gode gamle glade jeg, som bare kunne gøre, som de lystede.

Stress behandling - et niveau dybere

Bliv glad igen - bryd dine skjulte mønstre og slip fri af stress for altid

Et personligt 1:1 forløb, hvor vi dykker ned i dine skjulte mønstre og får brudt med dem – et efter et, så du ved, hvad der er på spil og hvorfor – og hvordan du kan få dig selv fri. For de mønstre er en del af dig, og du vil støde på dem gang på gang i dit liv.

Læs mere om forløbet “Bliv glad igen“.

Hvad sker der, hvis du ikke får stress behandling

Hvis du ignorerer eller overser dine stress symptomer, så risikerer du at leve i konstant stress. Og her lever rigtigt mange danskere desværre deres liv.

Hvis du er heldig, så får du et stress sammenbrud.

Og hvorfor siger jeg, at det er heldigt?

Det gør jeg, fordi du så er nødt til at erkende, at du har stress – forholde dig til det, og gøre noget for at slippe fri af det. Hvis det så lykkes for dig – med den rette hjælp, så kan det være, at du fortsætter med at leve dit liv som før – uden at ændre noget som helst.

Og så lander du der igen …

Stress sammenbrud nr. 2

Men hvad enten du lever i konstant stress eller går ned med et stress sammenbrud og bliver sygemeldt, og IKKE ændrer dit liv efterfølgende, så er du i risikogruppe for de alvorlige følger af stress.

Blodpropper, depression, angst, udbrændthed eller dødsfald.

Så stress er ikke noget, du skal tage let på. 

Få den rette hjælp – den rette og effektive stress behandling, så du kommer sikkert ud på den anden side.

Kontakt mig gerne, hvis du har brug for en snak om din situation.