Hot stone massage

Hot stone massage er en unik og terapeutisk behandling med varme sten, som tilbyder dig dyb afslapning og en mere helhedsorienteret tilgang til at lindre muskelspændinger og stress.
Der er mange sundhedsmæssige fordele ved hotstone massage, selvom den ofte opfattes som en velvære massage –  læs bare med her.

Hot stone massage - massage med varme sten

Indholdsfortegnelse

Unikke egenskaber ved hot stone massage

Massage med hot stone adskiller sig fra andre massageformer ved brugen af varme sten. Stenene er normalt lavet af basalt (lava sten). Når de er varmet op bliver de placeret på specifikke områder af kroppen, samtidig med at jeg bruger dem til at massere med. 

Hot stone massage er en afslappende og terapeutisk behandling, der kan hjælpe med at forbedre både dit fysiske og følelsesmæssige velvære.

Der findes en række sundhedsmæssige fordele ved hot stone massage, som du får indblik i herunder:

Reduktion af stress

blid og med stor effekt

Stressreduktion med hot stone massage

En anden fantastisk virkning med hot stone massage er at den kan hjælpe med at reducere stress og angst. 

Når stenene bevæger sig i flows og varmer kroppen op, så frigives endorfiner, som er kroppens egne naturlige smertelindrende hormoner. Du kan kalde dem for kroppens naturlige lykkepiller.

Udover at bringe kroppen i dyb afslapning og frigive endorfiner, så kan massagen også afhjælpe andre symptomerne ved stress:

Den øgede afslapning bidrager til bedre søvnkvalitet. Mange stressramte lider af dårlig søvn (eller har fået stress på grund af dårlig søvn). Her hjælper hot stone massage hjælper din krop til at skyde genvej til reduceret stress ved at hjælpe den ned i en dyb afspændende tilstand.

Samtidig kan massage med hot stone også hjælpe med at forbedre fordøjelsen ved at øge blodcirkulationen i mave-tarmsystemet. Ofte oplever stressramte personer, at de har en dårlig fordøjelse – hvilket er et helt naturlig konsekvens af stress. 

Hot stone massage styrker immunsystemet

Hot stone massage hjælper dit immunsystem på to måder: 

Den første er ved at reducere stress i din krop. Når det sker, så styrkes dit immunsystem helt naturligt. Stress bidrager nemlig til forringelse af immunsystemet.

Den anden måde er, at varmen fra stenene forbedrer cirkulationen af lymfevæske, som er en vigtig del af dit immunsystem. 

Lindrer muskelspændinger

og kroniske smerter

Lindring af muskelspændinger

Lider du af muskelspændinger eller stivhed i musklerne, så kan hot stone massage på den blideste måde hjælpe dig til fysisk lindring.

De varme sten bidrager til at åbne blodkarrene, og det øger blodcirkulationen og ilttilførsel til musklerne, hvilket bidrager til lindring af muskelspændinger.

Takket være varmen fra stenene slapper dine muskler mere af, så massagen med stenene kan komme dybere i dit muskelvæv og løsne for spændinger og  stivhed i både muskler og led.

Du vil opleve øget fleksibilitet og mere bevægelighed i kroppen, og varmen fra stenen har vist sig  mere effektiv end de mere traditionelle massageteknikker.

Lindring af kroniske smerter

Hot stone massage kan også hjælpe med at lindre kroniske smerter.

Hvis du lider af fibronyalgi eller leddegigt, så kan du opleve reduktion af smerterne, fordi massagen hjælper dine spændte muskler til at slappe af, og fordi den øger cirkulationen af blod og lymfevæske.

Det er dog vigtigt at huske, at hot stone massage ikke kan være en erstatning for lægelig behandling, og det er altid en rigtig god ide at tale med din læge, inden du begynder en ny form for behandling.

Balancering af energistrømme og chakraer

Udover de rent sundhedsmæssige fordele, så er der også mere energimæssige gevinster at hente ved massage med de varme sten. Hot stone massage hos mig er nemlig også baseret på principperne for chakraer og energibaner i kroppen.

Under en hotstone massage anbringer jeg de store chakra-sten på bestemte energipunkter på din krop. Det hjælper til at balancerer din krops energistrømme og chakraer og genopretter kroppens naturlige balance.

Skal du så tro på det alternative for at mærke denne virkning?

Nej, det skal du ikke.

Ofte vil du mærke påvirkningen af dine chakraer med de varme sten som en dyb afspændende tilstand.

Hot stone massage på fødderne - massage hot stone

Sådan foregår massage med hot stone

Du starter med at ligge på maven under lagen og tæppe.  Du har som minimum trusser på, og du kan også beholde din bh på, hvis du ønsker det.

Jeg starter med at lægge nogle store varme sten på din rygsøjle – både på chakraene og imellem. De bliver lagt ovenpå en håndklæde, så du ikke bliver brændt af de varme sten.

Så får du en sten i hver hånd og ligger og tager varmen ind.

Herefter går jeg i gang med massagen med de varme sten. Først stryger jeg mandelolie på din krop, så stenene kan glide. Jeg starter med lette flows til at varme muskler og bindevæv op og gøre dem klar til at modtage massagen. Herefter tungere strøg – både på langs og på tværs af musklerne for at løsne dem, inden jeg igen slutter af med lange flows.

Det gør jeg først på ben, arme og så ryg og nakke, inden jeg vender dig om og gentager hele processen på forsiden af din krop.

Til sidst får du en let ansigtsmassage – uden sten. De er for varme til at have i ansigtet.

Hvilke sten bruger jeg til hot stone massage

Til hot stone massage bruger jeg basaltsten, som er lavet af vulkansk stenmateriale, der er blevet glattet og formet af floder og havvand over tid. Basaltsten holder varmen godt og har en glat overflade, der gør dem behagelige at bruge på huden.

Mine sten er flade, ovale sten i forskellige størrelser og vægtklasser. De store sten anvender jeg på ryggen og mave/bryst, mens jeg bruger de mindre sten til håndchakraer og til at udføre selve massagen med.  

Og så er der de helt små, som jeg bruger mellem tæerne.

Sådan booker du din hot stone massage

Når du kommer til hotstone massage hos mig, skal du medbringe 2 lagner og 2 håndklæder.
Du kan også leje dem af mig for 30 kr.

Du kan booke hotstone massage via dette link:

Når du har betalt massagen online, modtager du en mail med link til min kalender.
Så kan du selv booke tiden, når det passer dig.

Du kan også sende SMS på 3035 0952 eller maile på connie@conniejahn.dk og aftale tid.
Her betaler du halvdelen af massagen forud og resten efter massagen.

Klippekort på 5 massager – 10% rabat. 

Klippekort på 12 massager – 20% rabat. 

Picture of Connie Jahn
Connie Jahn

Connie har selv været sygemeldt med stress. Det er med afsæt i den oplevelse, at hun har videreuddannet sig til stresscoach og selvsabotage coach. Hun bruger nu sin energi på at hjælpe andre med stress - blandt andet gennem denne blog. Klik på mit navn og lær mig bedre at kende.

Kategorier

Seneste blogs

Gua sha massage - både som ansigtsmassage og kropsmassage

Gua Sha massage

Gua sha massage er en gammel traditionel kinesisk massage. Formålet er at stimulere hudens blodcirkulation, frigøre spændinger i musklerne og fremme

Læs mere »

KAR DU ET SPØRGSMÅL?

Sidder du med et spørgsmål, som du gerne vi have svar på, så skriv til mig på mailen her til højre, og start med “Spørgsmål til bloggen”.

Så får du svaret her i bloggen.

KONTAKT MIG

Telefon: 3035 0952
Mail: connie@conniejahn.dk

Massage:
Hesseløvej 8
4300 Holbæk